Macarons - rețeta originală
INGREDIENTELE PENTRU 20 MACARONS:
– 115g faina de migdale
– 230g zahar pudra
– 145g albusuri
– 70g zahar tos
– miezul de la o pastaie de vanilie
– 2g sare
Batem albusurile, sarea, miezul de la pastaia de vanilie si zaharul tos cu mixerul la viteza 4 (viteza medie), timp de 3 minute. Crestem viteza la 7 (mediu-spre-mare) si batem inca 3 minute, apoi la viteza 8 (viteza mare), 4 minute. Vom avea o bezea foarte tare, uscata, care se strange in bulgari pe tel. Cernem faina de migdale si zaharul pudra printr-o sita foarte foarte fina. Bucatile mari de faina care raman in sita le dam prin blender si incarcam din nou, pana trec prin sita. Adaugam tot amestecul o data si amestecam cu spatula, cu miscari de sus in jos, pana amestecul este de consistenta unei lave topite si, daca ridicam spatula, putem “desena” o funda de aluat, care sta cateva secunde inainte de a disparea in aluat. Punem jumatate din compozitie in pos si spritam direct in tava, pe hartia de copt, cerculete de 3.5 cm diametru, la distanta de minim 2 cm unul de celalat pentru ca se mai lasa putin. Batem tava de masa, ca sa fim siguri ca iese aerul in exces. Lasam tava pe masa cel putin 30-45 minute, pana macarons fac o crusta lucioasa, pe care o simtim cand ii apasam usor cu degetul. Coacem in cuptorul incins la 145°, 16-18 minute.
INGREDIENTE PENTRU CREMA (GANACHE DE CIOCOLATA ALBA)
– 180g ciocolata alba de foarte buna calitate
– 20g unt 82%grasime
– 80ml smantana dulce pentru frisca
Taiem ciocolata grosier din cutit sau o dam pe razatoarea mare. Intr-o craticioara punem untul si smantana dulce si le aducem la punctul de fierbere. Turnam amestecul fierbinte peste ciocolata si amestecam pana cand ciocolata este topita si avem o crema lucioasa. Dam crema la frigider 10-15 minute sau pana este aproape tare, apoi umplem macarons cu grija, folosind un cutit pentru unt.
Vă propun să vizionați materialul video de mai jos:
Comentarii
Trimiteți un comentariu