Treceți la conținutul principal

Micul dejun

Oricine aude despre bucătăria franceză ar spune că mesele tradiționale sunt adesea bogate, dar foarte sărate. Prânzul și cina în stil franțuzesc sunt mese cunoscute drept foarte satisfăcătoare, iar mulți dintre cei care mănâncă la aceste restaurante nu ajung să termine porțiile comandate. Prin urmare, este o adevărată surpriză să auzim că un mic dejun tradițional franțuzesc nu este la fel de greu precum alte mese europene. Nu te aștepta să găsești cârnați, șuncă sau ouă, ci alimentele enumerate mai jos:
1. Pâine
Într-o zi obișnuită, francezii mănâncă felii de pâine servite cu gem și/sau unt. Pâinea tip baghetă sau cea făcută la fermă sunt doar două dintre caracteristicile franțuzești. Copiii pot să mănânce pain au chocolat, iar în zilele speciale, precum este ziua de duminică, familiile mănâncă deseori croasante proaspăt coapte, cumpărate de la brutăriile locale. Servirea uzuală este de 2 croasante de persoană, nefiind deloc recomandat să se depășească acest număr, dat fiind faptul că fiecare dintre aceste croasante are un conținut ridicat de calorii. Acestea sunt fie consumate simple, fie cu gem sau scufundate în bolurile de cafea. Cu toate acestea, dacă speri la un mic dejun tradițional franțuzesc, nu mânca niciodată un croissant cu unt.
2. Băuturi
Francezii au preferat dintotdeauna cafeaua dimineața, astfel că este de așteptat ca micul dejun tradițional să fie servit cu cafea. În ceea ce privește copiii, aceștia au voie să bea doar ciocolată caldă sau suc de fructe. Ceaiul este, de asemenea, servit în cafenelele franțuzești, întrucât este tot mai des consumat de turiștii care vizitează Franța.
3. Fructele
Din moment ce tot mai mulți experți nutriționiști consideră un mic dejun francez drept mic și dezechilibrat, francezii s-au străduit să remedieze această situație prin adăugarea de porții de fructe pe lângă feliile de pâine servite. Uneori, francezii mănâncă fructe proaspăt tăiate în felii. În timpul iernii, aceștia preferă să mănânce fructe conservate pentru surplusul de zahăr de care au nevoie. Cu toate acestea, fructele nu sunt consumate în totalitate – spre exemplu, 3 sau 4 felii de piersici sunt suficiente pentru fiecare porție de mic dejun tradițional.

4. Iaurtul
Un alt element recent introdus la micul dejun tradițional este iaurtul. Îngrijorarea privind deficiențele dietetice ale celei mai importante mese ale zilei a făcut ca și familiile din Franța să servească, mai nou, iaurt pentru a rectifica această lacună. O cană zilnică de iaurt lichid sau un bol de iaurt cremos poate fi servit simplu sau împreună cu diferite arome de fructe.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ratatouille la cuptor

RATATOUILLE LA CUPTOR   Aceasta este o mâncare țărănească franțuzească care a devenit celebră cu ajutorul unui desen animat care îi poartă numele. Se aseamănă cu ghiveciul care îl preparăm vara din legume de sezon. Sper să vă placă tehnica de pregătire a acestei rețete și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună! INGREDIENTE: 1 dovlecel mare sau 2 dovlecei mici 1 vânătă mare sau 2 medii 3-4 roșii Oregano Ulei de măsline Sare și piper negru PENTRU SOS: 3-4 roșii decojite și tăiate cubulețe sau 200 – 300 gr. roșii în conservă sau suc de roșii 2-3 căței de usturoi 3-4 frunze de busuioc proaspăt (sau ½ linguriță busuioc uscat) 1 lingură – ulei de măsline Sare și piper negru MOD DE PREPARarE: Încinge o tigaie la foc mediu. Toarnă puțin ulei de măsline după care adaugă roșiile decojite și tăiate cubulețe, de asemenea poți pune roșii în conservă sau suc de roșii. Adaugă deasupra usturoi

Curiozități

Curiozităţi despre Franţa, ţara care a adus aportul său la nivel mondial în diverse domenii începând cu cel cultural şi terminând cu cel ştiinţific. Ţară cu o istorie bogată, plină de evenimente semnificative care au influenţat formarea societăţii contemporane. Curiozităţi despre Franţa: Limba şi Istorie Este limbă maternă pentru 75 de milioane de oameni din întreaga lume. Limbă maternă desigur pentru populaţia din însăşi Franţa cu departamentele ei de peste mări aşa ca Guyana, ţările din vecinătatea ei, aşa ca Belgia, Elveţia şi Luxembourg. Nu în ultimul rând pentru cetăţenii canadieni din regiunea Quebec, care are un statut special în componenţa Canadei. Engleza şi Franceza sunt unicele limbi predate în fiecare ţară din lume. Franceza este unica limbă, împreună cu engleza, care sunt predate în fiecare din toate ţările din lume, cu 100 milioane de studenţi, elevi şi 2 milioane de profesori – 20% din care sunt din afara ţărilor francofone. În timpul celui de al doilea război

Parisul - orașul mereu tânăr

Este doar un singur semn rutier „STOP” în tot Parisul. El este situat la eşirea unei întreprinderi de construcţii, din docul Saint-Exupéry, în arondismentul  al 16-lea. Parisul este denumit „oraş al luminilor” (La Ville-Lumière). Acest nume vine de la reputaţia sa ca centru de educaţie şi idei, în perioada Iluminismului. Numele a căpătat un sens mai literal când Parisul a devenit unul dintre primele oraşe europene care a adoptat iluminarea stradală cu gaz. 20% de francezi locuiesc în regiunea pariziană. Sunt mai mulţi bretoni (locuitori nativi a regiunii franceze Bretania) în Paris decât în Bretania. Cel mai vechi pod din Paris este numit „Pont Neuf” , ce se traduce ca „Pod Nou” .  Jim Morrison, Oscar Wilde şi Chopen au fost înmormântaţi la cimitirul Pere Lachaise din Paris. Cimitirul Père Lachaise din Paris este probabil cea mai mare colecţie de oameni talentaţi din lume care au fost înmormântaţi aici. Père Lachaise pretinde a fi cel mai vizitat cimitir din lume