Treceți la conținutul principal

Ratatouille la cuptor

RATATOUILLE LA CUPTOR 

 Aceasta este o mâncare țărănească franțuzească care a devenit celebră cu ajutorul unui desen animat care îi poartă numele. Se aseamănă cu ghiveciul care îl preparăm vara din legume de sezon. Sper să vă placă tehnica de pregătire a acestei rețete și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!

INGREDIENTE:

1 dovlecel mare sau 2 dovlecei mici
1 vânătă mare sau 2 medii
3-4 roșii
Oregano
Ulei de măsline
Sare și piper negru

PENTRU SOS:

3-4 roșii decojite și tăiate cubulețe sau 200 – 300 gr. roșii în conservă sau suc de roșii
2-3 căței de usturoi
3-4 frunze de busuioc proaspăt (sau ½ linguriță busuioc uscat)
1 lingură – ulei de măsline
Sare și piper negru

MOD DE PREPARarE:

  • Încinge o tigaie la foc mediu. Toarnă puțin ulei de măsline după care adaugă roșiile decojite și tăiate cubulețe, de asemenea poți pune roșii în conservă sau suc de roșii.
  • Adaugă deasupra usturoiul, busuiocul tocat, oregano uscat, condimentează cu sare și piper negru și amestecă totul împreună.
  • Lasă sosul să fiarbă la foc mic spre mediu 4-5 minute amestecând din când în când.
  • Toarnă sosul într-o tavă rotundă de 28 cm.
  • Cât sosul se mai răcește puțin, taie vânăta felii subțiri, după care taie la fel dovleceii și roșiile. E de dorit legumele să fie cam de aceeași grosime.
  • Aranjează legumele în formă de evantai. Eu am început cu felii de vânătă, apoi dovlecei, roșii şi am continuat tot așa până ce am terminat legumele.
  • Presară peste legume puțină sare, oregano uscat și stropește-le cu ulei de măsline.
  • Coace-le la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C 30-35 de minute sau până se rumenesc frumos deasupra.
  • Scoate ratatouille din cuptor, lasă-l să se răcească puțin. După care servește-l alături de un piure de cartofi, o bucată de carne, pește sau cu pâine proaspătă. Poftă bună!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Curiozități

Curiozităţi despre Franţa, ţara care a adus aportul său la nivel mondial în diverse domenii începând cu cel cultural şi terminând cu cel ştiinţific. Ţară cu o istorie bogată, plină de evenimente semnificative care au influenţat formarea societăţii contemporane. Curiozităţi despre Franţa: Limba şi Istorie Este limbă maternă pentru 75 de milioane de oameni din întreaga lume. Limbă maternă desigur pentru populaţia din însăşi Franţa cu departamentele ei de peste mări aşa ca Guyana, ţările din vecinătatea ei, aşa ca Belgia, Elveţia şi Luxembourg. Nu în ultimul rând pentru cetăţenii canadieni din regiunea Quebec, care are un statut special în componenţa Canadei. Engleza şi Franceza sunt unicele limbi predate în fiecare ţară din lume. Franceza este unica limbă, împreună cu engleza, care sunt predate în fiecare din toate ţările din lume, cu 100 milioane de studenţi, elevi şi 2 milioane de profesori – 20% din care sunt din afara ţărilor francofone. În timpul celui de al doilea război

Parisul - orașul mereu tânăr

Este doar un singur semn rutier „STOP” în tot Parisul. El este situat la eşirea unei întreprinderi de construcţii, din docul Saint-Exupéry, în arondismentul  al 16-lea. Parisul este denumit „oraş al luminilor” (La Ville-Lumière). Acest nume vine de la reputaţia sa ca centru de educaţie şi idei, în perioada Iluminismului. Numele a căpătat un sens mai literal când Parisul a devenit unul dintre primele oraşe europene care a adoptat iluminarea stradală cu gaz. 20% de francezi locuiesc în regiunea pariziană. Sunt mai mulţi bretoni (locuitori nativi a regiunii franceze Bretania) în Paris decât în Bretania. Cel mai vechi pod din Paris este numit „Pont Neuf” , ce se traduce ca „Pod Nou” .  Jim Morrison, Oscar Wilde şi Chopen au fost înmormântaţi la cimitirul Pere Lachaise din Paris. Cimitirul Père Lachaise din Paris este probabil cea mai mare colecţie de oameni talentaţi din lume care au fost înmormântaţi aici. Père Lachaise pretinde a fi cel mai vizitat cimitir din lume