RATATOUILLE LA CUPTOR
Aceasta este o mâncare țărănească franțuzească care a devenit celebră cu ajutorul unui desen animat care îi poartă numele. Se aseamănă cu ghiveciul care îl preparăm vara din legume de sezon. Sper să vă placă tehnica de pregătire a acestei rețete și să o pregătiți cu plăcere. Vă doresc să aveți în continuare o zi cât mai gustoasă și poftă bună!
INGREDIENTE:
1 dovlecel mare sau 2 dovlecei mici
1 vânătă mare sau 2 medii
3-4 roșii
Oregano
Ulei de măsline
Sare și piper negru
PENTRU SOS:
3-4 roșii decojite și tăiate cubulețe sau 200 – 300 gr. roșii în conservă sau suc de roșii
2-3 căței de usturoi
3-4 frunze de busuioc proaspăt (sau ½ linguriță busuioc uscat)
1 lingură – ulei de măsline
Sare și piper negru
MOD DE PREPARarE:
- Încinge o tigaie la foc mediu. Toarnă puțin ulei de măsline după care adaugă roșiile decojite și tăiate cubulețe, de asemenea poți pune roșii în conservă sau suc de roșii.
- Adaugă deasupra usturoiul, busuiocul tocat, oregano uscat, condimentează cu sare și piper negru și amestecă totul împreună.
- Lasă sosul să fiarbă la foc mic spre mediu 4-5 minute amestecând din când în când.
- Toarnă sosul într-o tavă rotundă de 28 cm.
- Cât sosul se mai răcește puțin, taie vânăta felii subțiri, după care taie la fel dovleceii și roșiile. E de dorit legumele să fie cam de aceeași grosime.
- Aranjează legumele în formă de evantai. Eu am început cu felii de vânătă, apoi dovlecei, roșii şi am continuat tot așa până ce am terminat legumele.
- Presară peste legume puțină sare, oregano uscat și stropește-le cu ulei de măsline.
- Coace-le la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C 30-35 de minute sau până se rumenesc frumos deasupra.
- Scoate ratatouille din cuptor, lasă-l să se răcească puțin. După care servește-l alături de un piure de cartofi, o bucată de carne, pește sau cu pâine proaspătă. Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu